Изложба на историческа живопис по случай 24 май

В чест на празника на българската книжовност и култура Исторически парк открива специална изложба на подбрани картини от най-мащабната колекция на историческа тематика

В чест на празника на българската писменост и култура Исторически парк открива специална изложба на подбрани картини от най-мащабната колекция на историческа тематика.

Българската култура е извор на вдъхновение, чрез българските букви са се изграждали княжества и царства на изток и на запад, на север и на юг. Завладяването на нови територии се е осъществявало не с огън и меч, а чрез просветление, наддграждане и израстване.

Именно към това искаме да насочим вниманието на нашите посетители чрез изложбата на картини, посветена на българската култура, духовност и история! Изложбата ще е събитие за преклонение, за естетическа наслада от изобразителното изкуство и зов за промяна на средата, в която живеем.

Всеки посетител може да се отправи на едно пътуване във времето, за да види някои от най-великите достижения на нашите славни владетели, духовници и будители, живели по земите ни!

Заповядайте в Исторически парк - мястото, където загърбваме ежедневните проблеми и обръщаме поглед към славното ни минало! Нека заедно да оценим, запазим и предадем мъдростта за непреходните ценности в живота!

Изложбата ще продължи до края на месец май.

 

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД